Open Monumentenweekend bij Reinier van Arkel

Hoofdingang Bethaniestraat 2

Reinier van Arkel is met zijn bijna 581-jarig bestaan de oudste ggz-instelling van Nederland. Bent u benieuwd naar het verleden van Reinier van Arkel? Kom zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur ('s-Hertogenbosch) en/of zondag tussen 11.00 uur en 17.00 uur (Vught) langs op de Open Monumentendag. En neem gerust familie of vrienden mee!

Het thema van de Open Monumentendag dit jaar is ‘Levend erfgoed’. Onze inzet voor psychisch kwetsbare mensen is al eeuwen in beweging en verandert met de tijd mee.

Zaterdag 9 september: Bethaniestraat 2 's-Hertogenbosch
U bent welkom op locatie Bethaniestraat 2 in 's-Hertogenbosch op zaterdag 9 september, tussen 10.00 en 17.00 uur, waar u een rondgang kunt maken langs de bijzondere beeldengroep van Juan Munoz, de refter, de kapel met prachtige glas-in-loodramen, de Reinier-van-Arkel-kamer, speciaal voor het bezoek van koningin Wilhelmina vervaardigde toilet en ons museum.

Zondag 10 september: Zorgpark Voorburg Vught
Op Zorgpark Voorburg in Vught bent u van harte welkom van 11.00 tot  17.00 uur.
Van 11.00 tot 15.30 uur vertrekt er elk half uur een gids voor een rondleiding over het zorgpark waar prachtige gebouwen en natuur te zien zijn. De rondleidingen starten vanuit Kadoshop De Brandweerkazerne. Ook zijn de kapel en de refter bij de kapel te bezichtigen en zijn het Living Museum, de dierenweide, de Stenen Hut, tweedehandswinkel Hebbes, en Grab&Go met kadoshop De Brandweerkazerne te bezoeken.

Kijk ook op https://www.openmonumentendag.nl/monumen... en https://www.openmonumentendag.nl/monumen...