Hero7
Hero7

ADHD

Als je ADHD hebt dan ben je vaak druk en snel afgeleid. ADHD betekent aandachtstekorthyperactiviteit-stoornis. Dit betekent dat iemand aandachtsproblemen heeft en hyperactief is.

Dit komt door een kleine afwijking in de hersenen. De hersenen van iemand met ADHD reageren sneller op prikkels. Dit kan ervoor zorgen dat je moeilijk de aandacht voor iets kunt vasthouden en snel afgeleid bent. Maar je kunt ook impulsief zijn, dingen doen zonder eerst hierover na te denken. En vaak ben je ook lichamelijk onrustig. 

ADHD is meestal aangeboren. Dat wil zeggen dat je aanleg hebt hiervoor. Wanneer je ouders of misschien je broers en zussen ADHD hebben, dan is de kans ook groter dat je het krijgt.  

Meer over ADHD op de website van MIND 

De belangrijkste klachten

Sommige mensen met ADHD hebben het meest last van de concentratieproblemen, bij anderen is de hyperactiviteit of de impulsiviteit meer aanwezig. Niet iedereen met ADHD heeft dus precies dezelfde problemen.

Rekening

Lieke Hulp vragen moet je zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen

Lieke vertelt over het moment dat ze besefte dat ze hulp nodig had, omdat ze haar leven niet op orde kreeg. Hoe ze haar schaamte en schuldgevoel overwon en uiteindelijk de diagnose ADHD kreeg en passende hulp.
Lees het verhaal

Hulp bij ADHD

Het doel van de behandeling is het verminderen van de verschijnselen. Dit gaat vaak in combinatie met medicatie. Het is belangrijk dat je omgeving betrokken is bij de behandeling. Ook de structuur in je leven is heel belangrijk.

Deze inhoud kan vanwege de huidige cookie-instellingen niet weergegeven worden.

Om deze inhoud te kunnen zien, verander je cookie-instellingen.

Heb jij net als Lieke ADHD? In deze video vertelt Lieke over haar ervaringen met ADHD, welke behandelvormen ze bij Reinier van Arkel heeft gevolgd en bij welke behandelingen zij baat heeft gehad. Daarnaast komt sociaal psychiatrisch verpleegkundige Marlies Ostendorf aan het woord. Zij vertelt over de verschillende behandeltrajecten.

Lotgenotencontact

Impuls & Woortblind is een belangenvereniging die opkomt voor mensen met ADHD, ADD, dyslexie en dyscalculie en hun verwanten. 

Ga naar de website van Impuls en Woortblind

Woon je in Den Bosch of omgeving? Ben je op zoek naar lotgenoten? Ben je een betrokkene? Wil je mensen ontmoeten die hetzelfde meemaken? Mensen om mee te praten, om samen mee te ontdekken hoe je met jouw problemen om kunt gaan? Mensen zoals jij, die hulp zoeken bij elkaar: daarvoor is steunpunt Zelfhulp Den Bosch. Er zijn er al veel zelfhulpgroepen.

Steunpunt Zelfhulp Den Bosch

Direct contact met een hulpverlener

Heb jij zelf of heeft iemand in jouw omgeving te maken met depressie en wil je persoonlijke hulp of advies? Neem (anoniem) contact op met een van de medewerkers van de hulplijn MIND Korrelatie. Je kunt bellen, chatten, whatsappen of mailen met een van de psychologen of maatschappelijk werkers. 

Mind Korrelatie

Steun voor familie en naasten