Barbara Stringer nieuw gezicht in Raad van Toezicht Reinier van Arkel groep

Barbara Stringer

De Reinier van Arkel groep verwelkomt per 1 oktober Barbara Stringer als nieuw lid van de Raad van Toezicht. Zij richt zich op de portefeuilles zorgkwaliteit en cliëntenperspectief. Haar benoeming vindt plaats met het vertrouwen van de Cliëntenraden in het bijzonder.


Barbara Stringer heeft veel ervaring binnen de geestelijke gezondheidszorg in verpleegkundige functies. Als projectleider van een dwangreductie project ontwikkelde en implementeerde ze ‘de eerste vijf minuten’-methode en als trainer hield ze zich bezig met de thema’s de-escalerend werken en suïcidepreventie. Daarnaast heeft ze als onderzoeker ruime ervaring met wetenschappelijk onderzoek. Ze werkte geruime tijd bij GGZ inGeest en werkt sinds zes jaar als coördinator en onderzoeker bij het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE).

“Ik word heel blij van de sterke inhoudelijke keuzes die Reinier van Arkel durft te maken voor cliënten en hoe ze alle andere processen daarop aan het inrichten zijn. Keuzes die hard nodig zijn in een sterk veranderend zorglandschap. Tijdens mijn introductieprogramma was ik onder de indruk van de grote betrokkenheid van de verschillende professionals en Cliëntenraad en de consistente verhalen die ik hoorde over waar de Reinier van Arkel Groep staat,” aldus Barbara Stringer. “Ik kijk er naar uit om de organisatie te leren kennen en zet mijn ervaring graag in voor de maatschappelijke opdracht die de Reinier van Arkel Groep heeft.”

De Raad van Toezicht is verheugd met de komst van Barbara Stringer, die de raad op waardevolle wijze aanvult. "Barbara Stringer brengt naast veel kennis van de zorg ook veel wetenschappelijke ervaring met zich mee, en is een duidelijke versterking van onze Raad van Toezicht," aldus Rienk Goodijk, voorzitter Raad van Toezicht.