FACT & Regioteam Bommelerwaard wint FACT-Inspiratieprijs 2024

FACT Prijs 2024 (2)

Reinier van Arkel beweegt naar netwerkzorg en voegde daarom afgelopen jaar regioteams toe aan het bestaande zorgnetwerk met onder meer FACT en ART voorzieningen. In de regio Bommelerwaard geven de medewerkers van FACT en regioteam daar op inspirerende en innovatieve wijze verder invulling aan door als één team samen op te trekken. En dat is niet onopgemerkt gebleven want ze hebben de FACT-Inspiratieprijs 2024 gewonnen!

De medewerkers hebben de beweging naar netwerkzorg als kans aangegrepen om het zoveel mogelijk ontschotten van de specialistisch ggz ook daadwerkelijk uit te voeren. “Hierbij werken we proces gericht, zodat dit de minste belemmeringen en wachttijden voor de cliënt oplevert,” aldus Annegeert Michielse, een van de medewerkers van team Bommelerwaard. “We werken vanuit een model dat FACT en regioteam verbindt waarbij we zoveel mogelijk inclusie van zorg bewerkstelligen. Dit doen we door onze zorg in de breedste zin uit voeren, op een trans diagnostische wijze met een eigen screenings/triage team. Daarbij hebben we een behandelaanbod gecreëerd met als hoofdlijn groepsbehandeling met 15 draaiende groepsbehandelingen. Herstel van de cliënt staat hierbij centraal.” 

Niet alleen werken ze als FACT en regioteam samen, als zorgnetwerk in de Bommelerwaard zijn ook de lijnen met de Herstelacademie en Ypse kort. “Zo creëren we een vloeiend proces en sluiten we op ieder moment aan bij de behoefte van de cliënt.”

De prijs is namens het team in ontvangst genomen door Annegeert en Samuel Hartgers tijdens het landelijke FACT congres. Van harte gefeliciteerd met deze mooie prijs, team Bommelerwaard!  

Op de foto (vlnr): Harald van Gestel, Annegeert Michielse, Noel Janssen & Helmi Schuurmans.