Vleugelnoot op Zorgpark Voorburg is ‘Prontste Boom van Vught’

Prontste Boom

Vleugelnoot op Zorgpark Voorburg is ‘Prontste Boom van Vught’

De ‘Prontste Boom van Vught’ - de mooiste, indrukwekkendste, stoerste of belangrijkste - is de bijzondere Vleugelnoot op het Zorgpark Voorburg. Dat is het oordeel van de 365 kiezers die in de juli 1094 stemmen uitbrachten.

De uitverkiezing was georganiseerd door IVN/Natuur- en Milieugroep Vught. Elke kiezer mocht drie bomen aanwijzen uit een voorselectie van 20 bijzondere bomen in Vught, Helvoirt en Cromvoirt. De vleugelnoot op Voorburg kreeg 135 stemmen: de meeste.

Burgemeester Roderick van de Mortel heeft vrijdagmiddag de versierselen, horende bij de titel, aan de boom gehangen. In zijn toespraak benoemde de burgemeester hoe belangrijk groen en natuur is, en dat het landgoed Voorburg een van de mooiste landgoederen van Vught is. Geen wonder dat er drie bomen genomineerd waren.

Tom van Mierlo, voorzitter Raad van Bestuur Reinier van Arkel, wees in zijn dankwoord op het initiatief ‘Groene GGZ’, waarbij Reinier van Arkel is aangesloten en samenwerkt met IVN. Het idee is dat contact met de natuur helend werkt in de geestelijke gezondheidszorg. “Voorburg moet een plek zijn waar de natuur zijn ruimte en functie krijgt. Een plek waar het goed wonen is voor mensen al dan niet met een psychische kwetsbaarheid. Waar wonen, welzijn, zorg en natuur dicht bij elkaar komen. Waar mensen, jong en oud, elkaar helpen omdat ze het goed hebben. Waar aandacht is voor positieve gezondheid en eenzaamheid niet bestaat.”

Klik hier voor de volledige uitslag