Psychosegevoeligheid

2024 04 11 11 56 51 Psychosegevoeligheid5juni24 (002).Pdf Adobe Acrobat Reader (64 Bit)

Psychosegevoeligheid, het zal je maar gebeuren

Het zal je maar gebeuren dat je niet meer kunt vertrouwen op je eigen zintuigen. Dat datgene wat de ene dag onderdeel is van je ervaring, van de werkelijkheid zoals jij die ervaart, de volgende dag niet waar blijkt te zijn. Dat een familielid, vriend of zorgprofessional je uitlegt dat er iets in je hersenen mis aan het gaan is.

Dit is wat mensen in een psychose meemaken: een toestand waarbij de hersenen niet normaal functioneren. Waarneming en denken raken verstoord. Je ervaringen en gedachten komen niet overeen met de realiteit. Denk aan stemmen horen, visioenen hebben of ervan overtuigd zijn dat je achtervolgd wordt. Verwarrend en beangstigend!
Bart de Ruijter en Ingrid Posseth, beiden psychosegevoelig, geven in samenwerking met de Cliëntenraad en de Familie-Betrokkenenraad een lezing over psychosegevoeligheid. Wij nodigen jou, zorgprofessional, cliënt, politie, student, ambtenaar, familielid of naaste, of gewoonweg geïnteresseerde van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Wat heb je er aan?
Als cliënt en familie zul je je herkennen in het verhaal en je wellicht minder alleen en minder onbegrepen voelen. Voor jou als geïnteresseerde van buitenaf biedt deze lezing een uniek kijkje in psychosegevoeligheid en kunnen er zo maar wat vooroordelen sneuvelen. Werk je in de zorg, bij de gemeente of bijvoorbeeld politie dan is deze avond een waardevolle aanvulling op je vakkennis.

Locatie: 18.30 – 21.30 uur
Brede Bossche School
De Ploossche Hof 85
s-Hertogenbosch

Uitnodiging