Houtgroep

Plein Bij Watertoren Vught
Adres Watertorenlaan 15, 5261 LW Vught
De Houtgroep is onderdeel van de dagbesteding binnen Reinier van Arkel in Vught. De Houtgroep heeft een goed ingerichte werkplaats, waar in een prettige en veilige omgeving de basisvaardigheden van de houtbewerking kan worden geleerd.

Door middel van een leerwerkroute of creatieve technieken als figuurzagen, beeldhouwen en houtbranden, werk je aan je eigen herstel. We bieden een prettige en veilige werkplek waar je kunt werken aan het opbouwen van een dag- en weekstructuur en arbeidsvaardigheden. Je kunt producten maken voor de winkel, voor anderen of voor jezelf. Dit doe je in je eigen tempo, op een manier die voor jou haalbaar is.  Het hout is het middel waarmee jij jezelf ontwikkelt aan de hand van voorop gestelde doelen.

We werken op maat en zoveel mogelijk naar de persoonlijke wensen, zodat onze begeleiding goed aansluit. Voorwaarde is dat je kunt werken in een groep en dat je in enige mate zelfstandig kan werken.

De werktijden van de Houtgroep zijn van maandag tot en met donderdag van 8.30  tot 12:30 en van 13 tot 17 uur. Vrijdag van 8:30 tot 12:30.

Bekijk de producten van de Houtgroep op Arkl.nl

De Houtgroep is er voor:

  • Jongeren, volwassenen en ouderen
  • Jongeren die vanwege hun problematiek te vroeg op school uitvallen. Zij kunnen zich oriënteren en/of scholen op het timmer- of meubelmakersvak en de machinale houtbewerking om zo door te stromen naar scholing of werk
  • Mensen die weer moeten wennen aan een (arbeids-/dag)ritme en structuur. Doorstroming naar scholing, werk of vrijwilligerswerk behoort tot de mogelijkheden
  • Mensen die willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling
  • Mensen die een behandelcontact hebben of gehad hebben bij Reinier van Arkel
  • Mensen die een WMO-beschikking hebben van de gemeente

Aanmelden kan bij Participatie en Herstel