Suïcide preventie

2013 Carillion, Vijver, PMT Gebouw (1)
Adres Parklaan 10, 5261 LR

Nieuwe bijeenkomsten voor naasten 'Omgaan met suïcidale gedachten en suïcidaal gedrag' 

Bijeenkomsten voor naasten op dinsdagavond 20 februari en 5 maart van 18.30-20.00 uur 

Ben jij of ken jij een naaste van iemand die last heeft van suïcidale gedachten of suïcidaal gedrag? Dan vragen we je hen te attenderen op de bijeenkomsten voor naasten die op dinsdagavond 18 april en 25 april plaatsvinden. Aanmelden kan door een mail te sturen naar suicidepreventie@reiniervanarkel.nl.

In deze twee groepsbijeenkomsten van elk 1,5 uur staan we met elkaar stil over hoe je iemand ondersteunt die aan suïcide denkt. Er bestaan veel misverstanden over suïcide, wat doe je wel en wat niet? Wat zijn feiten en wat zijn fabels? We leren hoe je de signalen kunt herkennen, maar ook hoe je voor jezelf zorgt. De bijeenkomsten worden geleid door ervaren hulpverleners en ervaringsdeskundigen. 

Je bent vrij om actief deel te nemen aan het gesprek maar alleen luisteren kan uiteraard ook. We maken de afspraak met elkaar om verhalen die gedeeld worden in de bijeenkomst ook daar te houden. 

Praktische informatie 
Beide groepsbijeenkomsten voor naasten vinden plaats in het gebouw Zilverlinden, (groepsruimte VIP 7.15), van 18.30 tot 20.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Heb je interesse? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar suicidepreventie@reiniervanarkel.nl. De begeleiders van de bijeenkomst nemen dan contact met je op. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.